Live Live

Huisartsenpost Velp verhuist naar Rijnstate ziekenhuis

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 16:51

Huisartsenpost Velp verhuist naar Rijnstate ziekenhuis

De huisartsenpost in Velp verhuist naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem-Noord. Op maandag 21 januari zal deze nieuwe huisartsenpost open gaan.

Over een aantal dagen zijn alle verbouwingen klaar en zal de nieuwe huisartsenpost bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem-Noord gebruikt worden. Alle Arnhemmers die naar locatie Velp gingen zullen naar Arnhem-Noord moeten, wat op gebied van reistijd een nadeel kan zijn. Eric Scheppink, directeur van Onze Huisartsen erkent dit probleem, maar benadrukt dat de verhuizing vooral praktische voordelen heeft die uiteindelijk ook effect hebben op de kwaliteit van de zorg.

‘’We vinden het belangrijk vinden dat de patiënten die bij de spoedeisende hulp komen eerst worden gezien door de huisartsen. Als ze met huisartskundige zorg kunnen worden geholpen zijn ze geen eigen bijdrage kwijt, omdat de huisarts binnen de basisverzekering zit, dus liggen de kosten lager voor de patiënten. Als mensen dan bij de huisarts geweest zijn en ze hebben de aanvullende zorg nodig, dan zijn ze meteen bij de spoedeisende hulp’’, vertelt Scheppink. 

De huisartsenpost neemt de taken van de huisarts over wanneer deze niet meer beschikbaar is. Huisartsen werken tijdens kantooruren en daarna - van 17.00 tot 08.00 – worden deze taken overgenomen door andere werknemers.

Deel deze pagina: