Live Live

Inbraakverdachten Burgemeersterswijk aangehouden dankzij getuigen

Gepubliceerd: Maandag 14 mei 2018 17:21

Inbraakverdachten Burgemeersterswijk aangehouden dankzij getuigen

De politie heeft maandag drie verdachten aangehouden na een inbraak in de supermarkt aan de Van Lawick van Pabststraat. “Dat lukte door de alertheid van mensen in de buurt die 112 belden toen ze verdachte zaken zagen”, meldt het korps Arnhem-Boord op Facebook.

Door een van de telefoontjes wisten agenten met welke auto de verdachten vermoedelijk bij de supermarkt waren. “Daardoor konden we hun auto blokkeren.”

Toen de verdachten agenten zagen, vluchtten ze de supermarkt in. “We hebben de supermarkt uitgekamd met hulp van de speurhond, maar de verdachten waren al weg. Gelukkig belde een andere buurtbewoner die twee mannen door de tuin zag rennen.”

Uiteindelijk vond de politie één verdachte aan de Bakenbergseweg. “Hij was lichtgewond, vermoedelijk door zijn vlucht. Een tweede verdachte konden we bij het station aanhouden. Later is er in de buurt ook nog een derde man aangehouden.”

Mogelijk hebben de verdachten tijdens hun vlucht spullen van zich afgegooid. De politie roept bewoners van de Burgemeesterswijk of nabije omgeving op om om te kijken naar kleding of andere dingen die mogelijk van deze verdachten kunnen zijn.


Foto: Politie Arnhem-Noord

Deel deze pagina: