Live Live

Jongeren Schuytgraaf denken mee over vormgeving ontmoetingsplek

Gepubliceerd: Vrijdag 12 april 2019 10:40

Jongeren Schuytgraaf denken mee over vormgeving ontmoetingsplek

Jongeren in Schuytgraaf mogen zelf meedenken over de inrichting van twee ontmoetingsplekken in de Arnhemse Vinex-wijk. Volgens wijkwebsite InSchuytgraaf heeft projectleider Frank Willemen twee locaties aangewezen waar dit mogelijk is.

Aan de zuidkant van de wijk komt zo'n zogeheten JOP (Jongerenontmoetingsplek) bij De Buitenplaats. In Schuytgraaf-Noord is een locatie aangewezen nabij de fietstunnel naar Elderveld. Aan de hand van een plattegrond en puzzelstukjes met afbeeldingen en een bijbehorend prijskaartje stelden de jongeren voor hoe ze hun ontmoetingsplek ingericht wilden hebben.

Jongeren voelen zich volgens de wijksite vaak niet welkom in Schuytgraaf. Ze zeggen vaak van de ene plek naar de andere te worden gestuurd en vinden dat jammer. Gemeente Arnhem, Rijnstad ambulant jongerenwerk, Pactum en Youth for Christ hebben zich dit aangetrokken en zijn met elkaar om de tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk was. Er liggen nu twee ontwerpen klaar. Het is de bedoeling dat deze nog voor de komende zomervakantie gerealiseerd zijn.

 

Foto: Jongerenontmoetingsplek in Nijmegen (CC0)

Deel deze pagina: