Live Live

Julianaschool gaat met subsidie aan de slag voor groener schoolplein.

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 15:40

Julianaschool gaat met subsidie aan de slag voor groener schoolplein.

De Julianaschool ontvangt de subsidieregeling Groene schoolpleinen van de provincie Gelderland. De school heeft al een uitgebreid plan om het schoolplein groener te maken, maar met de subsidie kan het proces worden versnelt.

De school is omringt door een groene omgeving, maar het plein zit nog te vol met tegels. “We hebben verschillende ideeën om het schoolplein groener te maken. We willen veel planten, zoals een moes of pluktuin waar kinderen in kunnen spelen en zelf groenten kunnen verbouwen”, vertelt directeur van de Julianaschool Martijn Vooren. “We zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor een buitenklas, waar ze buiten les kunnen krijgen. Bij het kleuterplein hebben we het hek al verplaatst zodat we wat meer ruimte hebben voor veel groen.”

Met de subsidieregeling ontvangt de school 17.500 euro, maar dit is niet genoeg geld om het volledige plan te financieren. “We zijn nu met wat ouders en de leerlingenraad aan het kijken hoe we aan het geld kunnen komen zodat we het plan kunnen verwezenlijken. De school investeert natuurlijk ook en dat is in de begroting opgenomen, maar grootste deel moet van subsidies komen”, vertelt Vooren.

Vooren benadrukt dat het belangrijk is dat kinderen veel met elkaar buiten spelen in een groene omgeving. “Kinderen spelen nog te weinig buiten. De sociale interactie die kinderen met elkaar hebben is leerzaam en zorgt voor ontspanning. Als je een plein kunt scheppen waar kinderen tussen het groen kunnen spelen tijdens en na schooltijd, is natuurlijk ideaal.Voorwaarde van de subsidie is dat binnen twee jaar het meerendeel van het plan gerealiseerd moet zijn. Vooren: “Over twee jaar moet het voor een groot deel af zijn, maar we hopen dat we dit schooljaar het meeste van het plan al af hebben.”

 

Disclaimer: foto ter illustratie 

Deel deze pagina: