Live Live

Kashia wordt niet warm of koud van Georgische kritiek

Gepubliceerd: Maandag 23 oktober 2017 15:47

Kashia wordt niet warm of koud van Georgische kritiek

Guram Kashia reageert nuchter op de kritiek die hij in zijn vaderland Georgië over zich heen heeft gekregen. In een interview met de NOS zegt de Vitesse-aanvoerder dat hij er geen spijt van heeft dat hij in een voetbalwedstrijd een regenboogband heeft gedragen. Die band symboliseert diversiteit en acceptatie van seksuele minderheden, zoals homo’s of transgenders.

In het blijkbaar conservatieve Georgië is dat bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Een columnist, Giorgi Gigauri van de Georgische krant Asavali-Dasavali, schreef zelfs dat Kashia uit het nationale team moest worden gezet. Kashia lijkt zich er totaal niet druk over te maken.

Na de 4-0 winst van Vitesse op Heerenveen liet Kashia tegen de NOS weten dat de woorden van de columnist als een boemerang hebben gewerkt. “Het was heel dom van hem, want hij heeft zichzelf in een lastig parket gebracht. Hij kreeg nog meer kritiek dan ik.”

Hij zegt in elk geval geen spijt van zijn actie te hebben en volledig achter het idee van de regenboog-aanvoerdersband te staan. “Het maakt me niet uit wie je bent of wat je doet, als je anderen geen kwaad doet, mag je zijn wie je wil zijn. Dat is mijn visie en zo is het in Nederland.”

De site Voetbalprimeur.nl heeft een poll gehouden onder zijn publiek. Daarvan vond zondagavond 91 procent de kritiek op Kashia belachelijk. Ruim 900 stemmers hadden toen de mini-enquête aangeklikt.

Deel deze pagina: