Live Live

Komende zaterdag Record Store Day in Arnhem

Gepubliceerd: Donderdag 11 april 2019 13:47

Komende zaterdag Record Store Day in Arnhem

Komende zaterdag is het Record Store Day. Het fenomeen komt uit de Verenigde Staten waar het in 2007 begon. In 2009 werd het ook in Nederland gevierd. In Arnhem is het nu ook een begrip.

In Arnhemse muziekzaken Kroese en Waaghals staan de hele dag activiteiten gepland. Kroese in de Rijnstraat gaat maar liefst om half negen al open en men heeft al om 11.00 een eerste band op het podium staan.

Dat Record Store Day zo’n fenomeen is blijkt uit de lijst met beroemde ambassadeurs. Internationaal waren dat Ozzy Osbourne, Iggy Pop en Metallica. In Nederland bijvoorbeeld Tim Knol, Blaudzun en dit jaar De Staat. Voor de eerste 5.000 bezoekers die zaterdag een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken is er een 7”single van De Staat op zowel transparant rood als transparant blauw vinyl. Het betreft een lange versie van het nummer “Kitty Kitty”. Op de B-kant staat een langere instrumentale versie.

In de Waaghals treden Levi Noah, Jerry Hormone, Paracetamøl, It Dockumer Lokaeltsje en De Kift op. Kroese heeft Mozes and the Firstborn, Robin Borneman, Indian Askin, Nona, Iris Pedding en Thijs Boontjes. 

Sinds februari 2017 bestaat in ons land de Vinyl33, een wekelijks samengesteld onafhankelijk verkoopoverzicht gebaseerd op alleen elpeeverkopen.

Deel deze pagina: