Live Live

Lage opkomst bij Arnhem Samen door locatie

Gepubliceerd: Woensdag 19 december 2018 16:03

Lage opkomst bij Arnhem Samen door locatie

Arnhem Samen heeft dit jaar een lagere opkomst dan vorig jaar. “Waarschijnlijk komt dit verschil met de vorige keer omdat de kubus het evenement nu huisvest”, zegt Manon Cornelissen, medeorganisator.

Dit vertelt Cornelissen in het radioprogramma Arnhem Aktueel, van RTV-Arnhem. Het weinige aantal bezoekers ligt, volgens de organisator, dus aan de specifieke locatie op het Willemsplein. “Vorig jaar was eigenlijk alles buiten. Veel mensen die daar uit de bussen stappen, zagen ons makkelijk. Nu zitten we gewoon een beetje verstopt in de kubus.”

Tevens denkt Cornelissen dat het bezoekersaantal ook aan het ontbreken van een grote kerstboom ligt. Deze was vorig jaar opgezet; een aantal dagen voor de activiteiten begonnen. “Mensen zagen toen van tevoren al dat er iets stond te gebeuren.”

Desondanks de lage opkomst van de eerste twee dagen, zit er nu stijging in het aantal bezoekers. Cornelissen gaf in het radio-interview aan op een laagdrempelige manier veel mensen een kerstgevoel te willen bezorgen. Dit doen door het niet te commercieel te maken, een gevoel van samenzijn te creëren en gratis toegang te vergunnen.

De manifestatie vindt tot en met 26 december plaats op het Gele Rijdersplein.

Deel deze pagina: