Live Live

Marcouch voorzitter stichting Lucie Burgers

Gepubliceerd: Zaterdag 09 juni 2018 12:45

Marcouch voorzitter stichting Lucie Burgers

Burgemeester Ahmed Marcouch is donderdag benoemd tot voorzitter van de stichting Lucie Burgers. Stichting Lucie Burgers is opgericht voor vergelijkend gedragsonderzoek bij dieren en wil met deze kennis gedrag en ecologie bevorderen.

Stichting Lucie Burgers is in 1980 opgericht en genoemd naar Lucie Burgers. Zij was de dochter van de oprichter en één van de vroegere directieleden van Burgers’ Zoo in Arnhem. Lucie Burgers had een enorme dierenkennis en was een zeer daadkrachtige vrouw. “De stichting probeert hierbij met name inzichten te krijgen, die het voortbestaan van diersoorten kunnen helpen. Inzicht in de ecologische en gedragsmatige aanpassingen van een diersoort is de basis voor effectieve beheer- en beschermingsmaatregelen”, aldus Stichting Lucie Burgers.

De voorganger van burgemeester Marcouch is niemand minder dan voormalig burgemeester Herman Kaiser. Hoeveel tijd burgemeester Ahmed Marcouch er aan besteedt, is niet bekend. Wel is hij blij met het uitzicht van zijn nieuwe werkplek. “Vergaderen met dit uitzicht is geen straf toch?”, laat de burgemeester weten op zijn Facebook-pagina. Daarbij plaatste hij een foto met uitzicht over de pinguïnverblijf in Burgers’ Zoo.


Bron: Ik hou van Arnhem - Foto: Ahmed Marcouch (FB)

Deel deze pagina: