Live Live

Nieuw zwembad Valkenhuizen alsnog binnen budget gemeente

Gepubliceerd: Maandag 24 december 2018 15:31

Nieuw zwembad Valkenhuizen alsnog binnen budget gemeente

Zwembad Valkenhuizen wordt binnen het eerder beschikbaar gestelde budget gebouwd. Dat laat de gemeente Arnhem weten. Wel komen er wat aanpassingen aan de nieuwbouw.

Een eerdere aanbesteding was mislukt. Aanvankelijk kon de gemeente geen kandidaat vinden die het complex binnen het beschikbare budget van 12 miljoen euro kon bouwen. De financiële ruimte is volgens de gemeente gevonden door een herschikking van ruimtes in het gebouw, het gebruik van andere installaties, verkleining van de entree en aangepast materiaalgebruik.

 
Wat ook geholpen heeft is het feit dat de aannemers meer tijd hadden om te onderhandelen met hun leveranciers, stelt de gemeente vast.  Komend voorjaar kan worden begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van zwembad Valkenhuizen. 

Resultaat van de onderhandelingen is een zwembad dat even goede kwaliteit en functionaliteit heeft als het oorspronkelijke ontwerp, stelt de gemeente. Het gebouw wordt duurzaam: gasloos, optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. 

Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad, verwacht sportwethouder Jan van Dellen. Het complex vervangt het bestaande bad, dat volgens de eigenaren verouderd is.
 
Afbeelding: gemeente Arnhem

Deel deze pagina: