Live Live

Nieuwe directeur Sonsbeek 2020 bekend

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 16:21

Nieuwe directeur Sonsbeek 2020 bekend

Bonaventure Soh Bejeng Ndikung is aangewezen de directeur van het twaalfde jubileumjaar van Sonsbeek 2020. Dit werd op vrijdag bekend gemaakt.

Projectleider van Sonsbeek 2020 Caro Delsing verwacht dat we de vingerafdruk van Nkidung terug gaan zien in de beelden die tentoongesteld gaan worden. “Als we kijken naar de vorige editie zagen we de visie van de curator altijd duidelijk terug in de kunstwerken. Dit gaat bij Ndikung gegarandeerd gebeuren. Hij moet de komende maanden Arnhem nog beter leren kennen en zijn concept verder ontwikkelen. Zijn interesses liggen vooral bij de verhalen, geschiedenis, performances en het geluid”, vertelt Delsing.

Toch zijn vorige edities soms in negatieve zin spraakmakend geweest. Volgens Delsing is dit niet erg. “Kunst moet bewegen en vragen of reacties oproepen; dit hoeft niet altijd negatief zijn. Goede tentoonstellingen moet prikkelen en roepen discussies op. Dit hoort bij de hedendaagse kunst”.

Maar waar kunnen we Bonventura Soh Bejeng Ndikung van kennen? “Hij heeft zijn sporen verdiend in de wereld van de hedendaagse kunst. Hij was een van de curatoren van de laatste Documenta in Athene en Kassel”, vertelt Delsing, “dat is hét beeldende kunstevenement op de wereld. Ook heeft hij al aan veel tentoonstellingen meegewerkt en gemaakt. Daarnaast is hij een befaamd kunstcriticus. Ik verwacht dat we wat bijzondersgaan zien.” 

De tentoonstelling vindt plaats vanaf 5 juni tot 13 september 2020.

Deel deze pagina: