Live Live

Nieuwe vestiging vrije school dankzij inzet ouders

Gepubliceerd: Vrijdag 13 april 2018 16:29

Nieuwe vestiging vrije school dankzij inzet ouders

Dankzij een initiatief van ouders opent de Parcival-school in september een dependance aan de Brugstraat, vlakbij station Arnhem Centraal. Nu zit deze vrije school nog alleen in Malburgen. Tessa Zoutendijk van de initatiefgroep, vond dat wel ver fietsen van haar woonplaats Oosterbeek.

Samen met de mede-initiators ging ze op zoek naar mogelijkheden voor een school die onderwijs geeft volgens de methode van Rudolf Steiner. Na veel wikken en wegen kwam ze uit in Arnhem-Noord. “Daar bleken ook veel ouders te zijn die behoefte hebben aan een vrije school”, stelde Zoutendijk vast. “En dat is prima te doen vanuit Oosterbeek.”

Een verhuizing van de ASV-school zorgde ervoor dat een schoolgebouw aan de Brugstraat vrij kwam, op een ook ten opzichte van Oosterbeek gunstige plek. Omdat voor de oprichting van een nieuwe school heel veel regels gelden, kozen de initiatiefnemers ervoor met de Parcival-school in zee te gaan. “Voor een nieuwe vestiging van een school zijn ook heel veel regels, maar wel minder.”

Voor de Malburgse school komt een uitbreiding wel goed uit. Daar is namelijk een wachtlijst. Het nieuwe filiaal begint in september met twee groepen 1 en 2, één groep drie en een groep vier. “Maar eerst gaan we met een groep ouders deze zomer het gebouw opknappen”, vertelt Zoutendijk.

Waarom is dit vrije onderwijs voor haar zo belangrijk? “Je leert er niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam. Er is daarnaast veel ruimte voor creatieve vakken. Ik heb later het conservatorium gedaan, maar ik heb zelf eerst ook op een vrije school gezeten. Daar is de basis gelegd!”

Deel deze pagina: