Live Live

Nog één keer: subsidie voor een groenere binnenstad

Gepubliceerd: Maandag 29 april 2019 16:45

Nog één keer: subsidie voor een groenere binnenstad

Woont of werkt u in de binnenstad en vindt u dat het daar nog wat groener mag? Voor de derde en voorlopig de laatste keer staat er een geldpotje klaar om het centrum te vergroenen.

Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en de gemeente Arnhem zetten opnieuw een stap op weg naar een groenere binnenstad. De afgelopen jaren is er op 200 plekken vergroend, stelt de gemeente.

Ook dit keer geldt dat vanuit de samenwerkende partijen 80 procent van de kosten wordt vergoed en 20 procent door de aanvrager zelf betaald moet worden. In het najaar van 2019 wordt al het groen geplaatst.Bewoners en ondernemers kunnen vanaf 1 mei hun verzoeken indienen. Via speciale groene menukaarten kan een keuze gemaakt worden uit het voorgeschreven aanbod. Grof gezegd van boombak tot geveltuin. 

 

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor klein onderhoud (verwijderen zwerfafval en snoeien) en voor het water geven. Het snoeien en water geven van grote plant- en boombakken, net als het snoeien van klimgroen boven de 2,5 meter neemt de gemeente voor haar rekening. 

 

Het gaat om het gebied tussen de singels en de Rijn.

Deel deze pagina: