Live Live

Onderzoek: Arnhem slecht bereikbaar per mail

Gepubliceerd: Donderdag 11 januari 2018 17:36

Onderzoek: Arnhem slecht bereikbaar per mail

Wie de gemeente Arnhem een mail stuurt, moet vier maanden op antwoord wachten. Dat blijkt uit onderzoek van de organisatie 'Wij verdienen beter'. Zij hebben alle Nederlandse gemeenten een mail gestuurd.

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om niet bereikbaar te zijn per e-mail. Arnhem is daar een van. Uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten van Wij Verdienen Beter blijkt dat inmiddels 86 gemeenten op hun website enkel nog een formulier hebben staan voor burgers om online contact op te nemen.

Dit is een toename van 13 procent ten opzichte van 2016. Ten opzichte van 2015 is het aantal gemeenten die niet meer per e-mail bereikbaar is toegenomen met met maar liefst 30 procent.

Gemeenten die niet bereikbaar zijn per e-mail maken het voor burgers lastiger om met hun lokale overheid in contact te komen. Een digitaal formulier verplicht de burger vaak tot het geven van onnodige en soms privacy-gevoelige informatie. 


Van de gemeenten die enkel bereikbaar zijn per formulier vraagt maar liefst 72 procent om informatie die niet nodig is voor het beantwoorden van een vraag. Het kan daarbij gaan om het telefoonnummer, adres, sekse en soms zelfs de geboortedatum van de burger die een vraag stelt.

Deel deze pagina: