Live Live

Onderzoek: Markt Malburgen steeds minder populair

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 11:49

Onderzoek: Markt Malburgen steeds minder populair

De markt op het Werenfriedplein in Malburgen staat onder druk. Uit een onderzoek van wijkwebsite Malburgen.nl onder ruim 300 respondenten uit de wijk blijkt 45 procent de weekmarkt bij winkelcentrum Drieslag niet fijn te vinden.

De resultaten van uit het onderzoek sluiten enigszins aan bij de geluiden uit het Wijkbeheer van Malburgen, stellen de onderzoekers. “Een regelmatig gehoorde klacht in deze bewonersgroepen is dat de markt in Malburgen niet zo gezellig meer is als vroeger en dat het aantal kramen en hierdoor de keuze terugloopt.”

32 procent van de Malburgers bezoekt de markt nooit. Bijna de helft (47 procent) zegt er soms heen te gaan; 21 procent van de wijkbewoners zegt er vaak te komen. 28 procent van de ondervraagden geeft op geen tijd of geen zin te hebben om naar de markt te gaan.

Degenen die wel naar de markt gaan, komen er voor groente, fruit dan wel specerijen. Dat geldt voor 52 procent van de bezoekers uit de wijk. 41 procent komt voor vis, vlees of kaas. 7 procent van de bezoekers komt voor non-food, zoals kleding.

Deel deze pagina: