Live Live

Onderzoek wijst uit: Arnhem goed op weg met aanpak radicalisering

Gepubliceerd: Donderdag 05 september 2019 12:08

Onderzoek wijst uit: Arnhem goed op weg met aanpak radicalisering

De Arnhemse aanpak van radicalisering is doelgericht en effectief. Organisaties werken intensief en goed samen en betrokken organisaties worden goed ondersteund. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Utrecht in hun rapport "Al doende leren" over het onderzoek naar de radicaliseringsaanpak dat in opdracht van gemeente is uitgevoerd.

Arnhem is één van de elf steden die een rijksbudget ontvangt. Deze aanpak is sterk, concluderen de onderzoekers: doelgericht legitiem en duurzaam voor zowel de persoonsgerichte aanpak als voor het netwerk en de kennisoverdracht .

Burgemeester Achmed Marcouch verwelkomt de aanbevelingen : “Radicalisering blijft urgent en gevaarlijk. In Arnhem wonen gebroken families met zonen en dochters die gedood, vermist of gevlucht zijn, al dan niet met kinderen. Door de kweekvijvers met hun kanalen naar onze wijken in te dammen en naar mogelijkheden te zoeken om salafistische organisaties aan te pakken en te verbieden.

De afgelopen jaren is in Arnhem veel kennis opgedaan over radicalisering en de bestrijding er van. De onderzoekers geven aan dat het belangrijk is samen met alle betrokken partijen te blijven leren en opgedane kennis met elkaar te delen. Voor de samenwerking met het onderwijs geldt dat er nog wel winst te behalen is.

foto: Politie

Deel deze pagina: