Live Live

Opknapbeurt tegels Airborneplein

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 09:25

Opknapbeurt tegels Airborneplein

Het tegelwerk in de fietstunnels van het Airborneplein krijgt een opknapbeurt. Daarom sluit de gemeente de komende maanden een aantal keer een of meer fietstunnels af. "Afsluitingen zijn buiten de spitstijden zodat de overlast voor de fietsers zo klein mogelijk blijft."

Het totale werk neemt naar verwachting een aantal maanden in beslag, tot de zomer.  De gemeente vreest dat het midden van de fietstunnels tijdelijk wordt afgewerkt zonder tegelwerk. "De tegels hechten hier niet goed, waarschijnlijk door de werking van het strooizout dat bij de gladheidsbestrijding wordt gebruikt. Mogelijk worden deze steunwanden later weer voorzien van tegels."

De restaurateurs halen alle tegels van de steunwand in het midden van de tunnels weg. Vervolgens worden de beschadigde tegels van de buitenmuren vervangen en komt er divers reparatiewerk. Tot slot worden de buitenwanden afgewerkt met een speciale laklaag. "De tegels zijn dan weer bestand tegen alle invloeden van buitenaf."

Het bedrijf Van Milt restaurateurs voert het werk uit, in opdracht van de gemeente. Het tegelwerk in de tunnels is onderdeel van het totale monument. Vorig jaar heeft de gemeente de muren laten renoveren.

Deel deze pagina: