Live Live

Overlast in Spijkerkwartier wegens kamerverhuur

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 16:19

Overlast in Spijkerkwartier wegens kamerverhuur

Wethouder Ronald Paping van Wonen wil strengere regels in het Spijkerkwartier. Veel kamers uit panden worden aan studenten verhuurd, wat volgens bewoners lijdt tot overlast. Paping vindt het belangrijk dat de buurt gezin- en stelvriendelijk blijft.

De wethouder van GroenLinks was vorige week maandag aanwezig bij een bewoningsoverleg, die hun problemen bij hem neerlegde. Driekwart van de bewoners in de wijk zijn studenten. Paping vindt dat de studenten op zich geen hinder vormen, maar herkent het standpunt van de bewoners wel. “Het is voornamelijk overbewoning van huizen wat voor overlast zorgt. Het los verhuren van kamers uit huizen gaat nog niet onder toezicht. Als gemeente moeten we dat wel gaan doen. Hopelijk verhelpt dit dan de grootste mate van het ongemak.”

Vaak zitten de studenten in een te kleine kamer en betalen ze hiervoor meer dan dat het waard is. Hebben we het dan over huisjesmelkers? “Huisjesmelkers wil ik de verhuurders niet noemen,” zegt Paping. “We moeten wel kijken of er geen misbruik van kamertekort op de markt wordt gemaakt.”

Als er dan regels komen, moeten deze nageleefd worden, vindt de wethouder. “Natuurlijk zal een wijk nooit overlast-vrij zijn, maar wij gaan wel proberen dat wat er op dit moment speelt zo goed mogelijk aan te pakken.”


Foto: ErikVos

Deel deze pagina: