Live Live

Piepschuim balletjes veroorzaken ergernissen bij bewoners Klarendal

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 10:58

Piepschuim balletjes veroorzaken ergernissen bij bewoners Klarendal

Bewoners van Klarendal klagen steen en been over witte bolletjes, die over een deel van de wijk zijn verspreid. Die zouden afkomstig zijn van het voormalige ING-gebouw aan de Velperweg. Dat wordt nu verbouwd tot een complex met appartementen.

“Ongeveer in oktober of november is er tijdens de werkzaamheden aan het voormalig ING-gebouw in Klarendal een gigantische hoeveelheid piepschuim balletjes vrijgekomen”, klaagt buurtbewoner Sjoerd van 't Hul via Facebook. “Deze hebben zich door een groot gedeelte van de wijk verspreid. Het ligt in voortuinen, perkjes, langs de stoepranden en zelfs op de speelplaats van de kinderopvang.”

Niet alleen in de straat achter het complex, maar ook de straten daaromheen zijn volgens Van 't Hul al bezaaid. “In december heb ik al contact gehad met de gemeente Arnhem, met de vraag of dit eindelijk eens opgeruimd kan worden. Zij zouden contact opnemen met de projectontwikkelaar en hier met ze over in gesprek gaan.”

Ook andere buurtbewoners hebben geklaagd. Dat heeft blijkbaar niet geholpen. “Helaas liggen de straten nu nog steeds bezaaid met deze witte troep. Het sneeuwt nog steeds letterlijk piepschuim als ik uit mijn raam kijk. Ik kan mij hier ontzettend kwaad over maken, want de natuur kan dit helemaal niet afbreken.”

Projectontwikkelaar Borghese Real Estate is in gesprek met gemeente om het probleem te verhelpen. “Wij zijn bekend met dit probleem en kijken samen met de gemeente naar hoe dit probleem verholpen kan worden”, vertelt een medewerker van Borghese Real Estate.

Foto: Sjoerd van 't Hul (CC)

Deel deze pagina: