Live Live

Plannen RegioExpres tussen Arnhem en Doetinchem

Gepubliceerd: Dinsdag 18 december 2018 13:52

Plannen RegioExpres tussen Arnhem en Doetinchem

De provincie Gelderland is van plan een RegioExpres tussen Arnhem en Doetinchem te laten rijden. Voor deze sneltrein is een verdubbeling van het spoor nodig tot aan Doetinchem De Huet. Sinds vandaag is aannemer Strukton Rail begonnen met het spoor tussen Didam en Zevenaar.

 

Om de spoorlijn tussen Arnhem en Winterswijk verder te verbeteren onderzoekt de provincie de mogelijkheden van een RegioExpres tussen Arnhem en Doetinchem. De sneltrein zal de reistijd verkorten met 13 tot 20 minuten. 

‘’Voor de RegioExpres is een verdubbeling nodig van de spoorlijn tussen Didam en Doetinchem De Huet. Provincie Gelderland heeft nu 25 tot 30 miljoen euro gereserveerd. De geschatte kosten voor de spoorverdubbeling zijn 63 tot 80 miljoen euro. De mogelijkheden en werkelijke kosten worden nu onderzocht’’, aldus gedeputeerde Connie Bieze. In 2019 besluiten Provinciale Staten hierover.


Sinds dinsdag is aannemer Strukton Rail bezig met een verdubbeling van het spoor tussen Didam en Zevenaar, die eind 2019 klaar moet zijn. Dankzij een spoorverdubbeling kunnen treinen elkaar voortaan ongehinderd passeren. Doordat de rijsnelheid verhoogt wordt heeft de trein meer tijd om in Arnhem te keren. De 21.000 reizigers die dagelijks deze verbinding gebruiken kunnen dan ook rekenen op een meer accurate dienstregeling. 
 
Foto: Provincie Gelderland

Deel deze pagina: