Live Live

Pleijroute weer open, trajectcontrole in testfase

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 13:12

Pleijroute weer open, trajectcontrole in testfase

De grote onderhoudswerkzaamheden aan de Pleijroute zijn afgerond. Het traject is sinds zondagavond jl. weer open voor automobilisten. De werkzaamheden omvatten het vervangen van het asfalt op het traject richting de Gelredome en de aanleg van twee pechhavens.


Tijdens de werkzaamheden is ook een trajectcontrole aangelegd die de snelheid van de weggebruikers aan banden moet leggen. Het camerasysteem bevindt zich nog in de testfase. Omdat de definitieve ingebruikneming van de trajectcontrole pas tijdens de jaarwisseling is, zullen de automobilisten zich daar voorlopig nog geen zorgen over hoeven te maken.

Het voornaamste is dat de wegwerkzaamheden niet meer voor overlast zullen zorgen. Afgezien van nog enkele klussen tijdens de weekenden, is de ellende met omleidingen en het eindeloze oponthoud voorbij. Met name rond de avondspits ontstonden de afgelopen weken lange files in en rondom Arnhem.
Wat nu nog rest zijn werkzaamheden bij het knooppunt Ressen, waar het asfalt en de vangrail op de A325. Die klussen zullen aanzienlijk minder overlast veroorzaken.

Deel deze pagina: