Live Live

Politie controleert strenger op fietsverlichting

Gepubliceerd: Donderdag 02 november 2017 15:40

Politie controleert strenger op fietsverlichting

De politie gaat strenger controleren op fietsverlichting. Dat kondigt ze aan op de Facebook-pagina van Politie Arnhem-Zuid. De strengere controle is onderdeel van een landelijke campagne over dit onderwerp.

Op 10 oktober is de fietsverlichtingscampagne ‘ik val op’ begonnen. “Ook wij nemen deel aan deze campagne, samen met betrokken maatschappelijke organisaties”, aldus de politie. “Dit houdt in dat wij de komende tijd extra gaan controleren op fietsverlichting. Dit heeft alles te maken de donkeredagenperiode die we weer tegemoet gaan.”

In de maand oktober geeft de politie in het kader van de campagne vooral waarschuwingen aan slecht verlichte fietsers. “In de maand november gaan we over tot het schrijven van bekeuringen voor het niet voeren van fietsverlichting.” 


Met goede verlichting neemt de kans voor een fietser om te worden aangereden met 20 procent af, stelt de politie. En voor wie niet meer weet hoe het precies moet: “Zorg dat je verlichting in orde is, een wit lampje voor en een rood lampje achter!”

Deel deze pagina: