Live Live

Politie klaagt over hinder passanten

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 11:43

Politie klaagt over hinder passanten

De Arnhemse hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag bij meerdere incidenten gehinderd door passanten. De politie beklaagt zich daarover op Facebook.

Medewerkers van de politie, brandweer en ambulance rukten uit voor een aantal incidenten, waaronder een aanrijding op de kruising van de Groningensingel met de Burgermeester Matsersingel. De politie zette steeds de omgeving af voor hulpverlening en onderzoek.

'Helaas waren er vannacht een heleboel mensen het niet eens met ons optreden', schrijft de politie op Facebook. 'Dit resulteerde in getoeter, automobilisten die door onze afzetting heen reden en ons en ambulancepersoneel bijna over de tenen reden.' Ook spreekt de politie van een 'hoop gemopper'.

Automobilisten rijden blijkbaar ook langs afzettingen omdat ze simpelweg niet weten wat zij moeten doen. De politie vraagt voetgangers bovendien om niet onder afzetlinten door te kruipen.

In dezelfde boodschap vraagt de politie om begrip. 'Stel dat het u overkomt, dan zou u ook graag willen dat u goed wordt geholpen en het onderzoek nauwkeurig verloopt. Wij doen er altijd alles aan om de weg zo snel mogelijk vrij te maken.'

Tips heeft de politie ook: 'Weet u niet waar u heen moet rijden, vraag dit dan aan ons. Rij alstublieft zo langzaam mogelijk langs hulpverleners op die aan het werk zijn.'


Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: