Live Live

Politie onderzoekt reeks branden Elderveld

Gepubliceerd: Vrijdag 12 januari 2018 14:07

Politie onderzoekt reeks branden Elderveld

In Elderveld hebben de afgelopen tijd meerdere branden gewoed. De politie vermoedt dat ze zijn aangestoken. Zij doet onderzoek om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is en roept de hulp van het publiek in.

Afgelopen weekend, in de nacht van 6 op 7 januari, zijn er aan de Naardenstraat vijf containers in brand gestoken. Eén brand is overgeslagen op een huis aan de Wormerveerstraat dat nagenoeg volledig uitgebrand is.

“Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen, maar het had ook anders kunnen aflopen”, aldus de politie. In de weken daarvoor zijn er in totaal zes auto’s uitgebrand. Dit gebeurde aan de Reurikwei en de Purmerendstraat.

De gemeente plaatst morgen twee tekstborden in de wijk om te waarschuwen voor auto- en containerbranden. “Bovendien plaatsen we een social media-bom om continu aandacht te vragen voor het probleem dat in de hele stad speelt. Vorig jaar hebben we meerdere autobranden gehad in onder meer Klarendal, Geitenkamp en Elderveld”, vertelt een politieman tegen De Gelderlander.

De politie roept bewoners op om alert te zijn en te bellen bij verdachte situaties. Ze vragen speciaal aan eigenaren van buitencamera’s om zich te melden.

Deel deze pagina: