Live Live

Positieve en kritische reacties op masterplan Stadsblokken-Meinerswijk

Gepubliceerd: Dinsdag 05 december 2017 15:35

Positieve en kritische reacties op masterplan Stadsblokken-Meinerswijk

Projectontwikkelaar Kondor Wessels (KWP) heeft maandag het masterplan voor het gebied Stadsblokken-Meinerswijk gepresenteerd. Woordvoerder Roy Hasselerharm van KWP zegt dat er in het basisplan rekening is gehouden met verschillende geluiden in de samenleving. "We hebben positieve en kritische geluiden gehoord."

Zo is er sprake van bodemvervuiling in het uiterwaardengebied. Sommige delen zijn ooit als stortplaats gebruikt. "Wij hebben de vervuilde gebieden in kaart gebracht en gekeken wat de kosten daarvan zijn", vertelt Hasselerharm. "We zullen de bodem saneren waar nodig."
 
Ook aan de situatie bij hoogwater is volgens Hasselerharm gedacht. "We begrijpen dat er veel zorgen zijn. Sinds het hoogwater van 1995 zijn er al veel maatregelen genomen", verzekert hij. "Wij nemen nog meer maatregelen om eventuele problemen de baas te kunnen."
 
Hilde Stroot van de organisatie Kloppend Stadshart gelooft daar allemaal niet zo veel van. Volgens haar is het plan niet toekomstbestendig. "Er is geen rekening gehouden met de laatste inzichten over hoe veel water er nou door de Rijn stroomt", zegt ze. 
 
Ook is ze verbaasd over de stelling dat KWP opdraait voor de kosten van het masterplan. "In het hoofdlijnenakkoord met de gemeente staat overduidelijk dat pas later wordt bepaald wie er opdraait voor de kosten van bijvoorbeeld de ontsluiting van het autoverkeer."

Deel deze pagina: