Live Live

Provincie trekt miljoenen extra uit voor 75ste herdenkingsjaar

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 15:11

Provincie trekt miljoenen extra uit voor 75ste herdenkingsjaar

De bevrijding van Nederland moet volgend jaar groots worden herdacht in Gelderland. De provincie en haar partners willen fors geld steken in het 75ste herdenkingsjaar.

Van september 2019 tot mei 2020 zijn er speciale projecten die het verhaal van de strijd en de bevrijding vertellen. Gedurende die periode komen door de hele provincie verschillende thema's aan de orde. 'Iedereen in z'n eigen straat en dorp gaat het merken', zegt gedeputeerde Peter Drenth.

Dinsdag besloten Gedeputeerde Staten van Gelderland ruim 6,5 miljoen euro uit te trekken voor het speciale jaar. Provinciale Staten nemen hier binnenkort een besluit over. Daarnaast staat in de plannen dat gemeenten en andere partners ook miljoenen bijdragen.

Voor het project is de provincie opgedeeld in vijf gebieden die elk specifieke thema's aanstippen. Zo zal de Airborneregio, waaronder gemeenten als Ede en Arnhem vallen, zich vooral richten op de herdenking van de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden. In de Achterhoek staat de bevrijding vanuit het oosten centraal.


Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: