Live Live

PSP'92 ziet af van verkiezingsdeelname provincie. 'We worden genoeg gehoord'

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 23:57

PSP'92 ziet af van verkiezingsdeelname provincie. 'We worden genoeg gehoord'

PSP'92 ziet vrijwillig af van deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen. “Wij voelen ons afdoende gehoord door de huidige leden van Provinciale Staten en wij onderschrijven het merendeel van het gevoerde beleid van het huidige College van Gedeputeerde Staten”, verklaart partijleider en Arnhemmer Ramon Barends.

De partij heeft in 2015 wel meegedaan aan de Provinciale Statenverkiezingen. Toen haalden de pacifistische partij geen zetel. Barends besloot toen door onder meer vaak in te spreken bij vergaderingen een bijdrage aan de provinciale politiek te leveren.

Dat is blijkbaar goed bevallen. “Ik hou van mijn vrijheid om te kunnen doen in de regio’s en in de gemeenten van ons mooie Gelderland. Een Statenzetel is mooi, maar zou mij ook belemmeren in wat ik nu doe.”

Barends heeft het Centraal Stembureau formeel verzocht de naam van zijn partij uit het kiesregister te schrappen. Andere partijen die niet meer meedoen worden automatisch van deze lijst verwijderd. 

"Ik heb de burgemeester niet nodig om geschrapt te worden als ik daar zelf voor kies", vindt de partijleider. “Dan hanteer ik de liniaal om te schrappen liever zelf.”

De pacifistisch-socialisten wilden in maart 2018 ook meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. De partij kreeg daarvoor echter formeel onvoldoende handtekeningen bij elkaar.
 
Foto: Iwan Coletto (PSP'92)

Deel deze pagina: