Live Live

Quality Time bij Stadscompagnie

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 12:05

Quality Time bij Stadscompagnie

Quality Time is een gloednieuwe zanggroep voor mensen met dementie met hun partner of kind. Een wekelijks uitje voor beiden, om samen te ontspannen, om nieuwe mensen te ontmoeten en natuurlijk om heerlijk te zingen. De inschrijving gaat deze week van start.

Ingrijpend
Dementie komst steeds vaker voor en niet alleen onder ouderen. De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het liefst wil je partner en/of kind dat ook. Dat betekent dat ook het aantal mantelzorgers groeit. Voor beiden is dementie ingrijpend en zwaar. Het verandert niet alleen het dagelijks leven, maar ook de onderlinge relatie. Momenten van gezamenlijk plezier nemen af; de zorg neemt toe. Voor Stadscompagnie aanleiding om Quality Time te ontwikkelen. Gezellig zingen met veel tijd, aandacht en plezier voor allebei.

Stadscompagnie
Stadscompagnie Arnhem is een sociale zangorganisatie voor iedereen. Er wordt gezongen, voor, door en met stadsgenoten om samen te leven en de wereld een beetje mooier te maken. Want in allerlei wetenschappelijke onderzoeken is het aangetoond: zingen is gezond en helpt het geheugen, zingen ontspant en vermindert angst en stress, en vooral: zingen maakt mensen blij. Het maakt niet uit of je goed kunt zingen. Bij Stadscompagnie gaat het vooral om het plezier in het zingen.

Zingbuddy’s
De nieuwe Quality Time zangochtenden worden bijgewoond door vaste zingbuddy’s om de docent en de mantelzorgers te ondersteunen. De mantelzorger kan er ook voor kiezen om ook eens niet mee te doen, ten behoeve van andere, eigen quality time. In dat geval wordt zijn/haar plaats ingenomen door een van de vertrouwde buddy’s.

Wanneer en waar
Vanaf half maart, elke vrijdagochtend van 10:30 uur tot 12:30 uur bij Stadscompagnie Arnhem, St. Catharinaplaats 28, hoek Walstraat (vlak bij het Stadstheater). Meer informatie is te vinden op de website: stadscompagnie.nl.

Deel deze pagina: