Live Live

Recordpoging DJ mislukt na 173 uur

Gepubliceerd: Vrijdag 20 oktober 2017 22:39

Recordpoging DJ mislukt na 173 uur

Vorig weekend startte DJ Marius Smit zijn wereldrecord radiomaken. Hij wilde 200 uur non-stop radio maken in winkelcentrum Presikhaaf. Maar dit is helaas mislukt. Vrijdagmiddag werd na 173 uur de stekker eruit getrokken.

Met de actie wilde DJ Marius geld ophalen voor de stichting ‘Spieren voor spieren’. Daarnaast wilde hij het wereldrecord verbreken van zijn bekende collega Giel Beelen. Het lukte Smit niet meer om goed na te denken. Daarom heeft de regie besloten om te stoppen.

“Donderdagavond heeft hij tussen 21.00 en 22.00 uur voor het laatst geslapen. Dit was te kort. Vandaag zat hij er steeds vaker naast. Toen heeft de regie besloten te stoppen.” De DJ was daar boos over.

Smit wijt volgens Omroep Gelderland zelf de mislukking aan ‘de geruchtenmachine’. De radiowebsite Radio.nl meldde dat de recordpoging radiomaken zou zijn mislukt, omdat Smit zich niet aan de eisen hield. Onzin,volgens de DJ.

Toch was de geest al uit de fles, en de geruchtenmachine heeft uiteindelijk de recordpoging van Smit de das omgedaan. “Als het dan toch onder een hoop mensen escaleert, dan is het als organisatie niet leuk om verder te draaien. Zeker de laatste uren. Dan ben je toch genoodzaakt te stoppen.”

Smit overweegt een schadeclaim. Een nieuwe poging sluit hij niet uit, maar niet op korte termijn. Hoeveel geld hij uiteindelijk heeft opgehaald voor de actie Spieren voor spieren is nog niet bekend.

Deel deze pagina: