Live Live

Resultaten RTL Nieuws scholenonderzoek Arnhem

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 14:54

Resultaten RTL Nieuws scholenonderzoek Arnhem

De islamitische basisschool Ibn-i Sina scoort het beste op de eindtoets van groep 8 in Arnhem. Het laagst scoort evangelische basisschool De Rank. Dit blijkt uit het scholenonderzoek dat RTL Nieuws gepubliceerd heeft.

Het cijfer betekent niet dat de Ibn-i Sina school gemiddeld de hoogste score op de eindtoets behaalt heeft. Niet elke school heeft hetzelfde soort leerlingen. RTL Nieuws heeft daarom – om alle scholen zo eerlijk mogelijk te kunnen beoordelen – scholen ingedeeld in groepen met vergelijkbare scholen. Vervolgens is gekeken naar de gemiddelde scoren van de eindtoets in die groep scholen en voor elke afwijking naar boven of naar beneden gaat er een punt bij of af. Scholen die dus veel naar beneden afwijken van het gemiddelde krijgen een lager cijfer.

Basisschool De Rank scoort het laagst, namelijk een 5,7. Met een 7,9 behaalt Ibn-i Sina het hoogste resultaat. Volgens Mustafa Eroglu, directeur van Ibn-i Sina, is dit geen plotseling resultaat. “We hebben dit resultaat behaald door – samen met de ouders en leerlingen – hard te werken. Ons team schenkt extra aandacht aan het onderwijs en ook ouders zijn betrokken. Tevens krijgt het bestuur ondersteuning. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we dit bereikt hebben”, vertelt Ergolu.

Deel deze pagina: