Live Live

RijnIJssel onthult hun belangrijkste stagebedrijven

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 16:18

RijnIJssel onthult hun belangrijkste stagebedrijven

De onthulling van de Businesswall in het RijnIJssel vindt maandagavond plaats. Tijdens deze avond onthult de school 35 stagebedrijven. Hun logo’s worden opgehangen aan een muur midden in de school aan de Middachtensingel: de Businesswall.

Dit is de derde keer dat het evenement plaatsvindt. Er zijn ongeveer 1.500 tot 2.000 stageplekken nodig om alle leerlingen een plek te bieden waarbij ze hun studie in de praktijk kunnen toepassen. Deze bedrijven variëren van kapper tot rechtbank.

“Tussen al die bedrijven zitten er een aantal die nét iets extra’s doen voor het RijnIJssel”, zegt Wil van Pinxteren, klusterdirecteur van economie en uiterlijke verzorging. “Dat ‘beetje extra’ kan bijvoorbeeld het bieden gastlessen of lesmateriaal zijn.”

De bedrijven worden door stagebegeleiders geselecteerd en voorgedragen aan een commissie. Vervolgens kiest de commissie ongeveer 35 bedrijven die hun logo aan de Wall mogen hangen.

Deze muur heeft geen directe invloed op de leerlingen. “Indirect wel”, zegt de directeur. “Omdat de bedrijven hun best doen stagiairs te werven, worden ze ook vaker aangeraden.”

De onthulling is maandag tussen 17 en 19 uur bij het RijnIJssel. RTV Arnhem is ook gevraagd om mee te doen.Op de foto: Wil van Pinxteren

Deel deze pagina: