Live Live

RTV Arnhem zoekt nieuwe redacteuren

Gepubliceerd: Donderdag 04 juli 2019 13:30

RTV Arnhem zoekt nieuwe redacteuren

Ben jij nieuwsgierig naar jouw omgeving? Ben jij iemand die de onderste steen boven krijgt en doorgraaft tot dat gelukt is? Wil jij begeleid door professionals stappen zetten in de journalistiek? Ga met ons de uitdaging aan om een nieuwe regionale redactie op te zetten!

RTV Arnhem begeeft zich graag in de haarvaten van de samenleving. Wij willen het heetste nieuws uit jouw omgeving het eerst brengen, zowel online als in de ether. Daarom zoeken zijn wij op zoek naar redacteuren.

Wat verwachten we van jou?
• Jij bent een of meer dagdelen per week beschikbaar tussen 09.00-17.00 uur
• Jij hebt een neus voor nieuws en wil die graag verder ontwikkelen
• Jij hebt affiniteit met ons zendgebied: Arnhem/Renkum en alles daartussen
• Jij wil graag groeien op het gebied van schrijven en maakt interessante artikelen voor de website
• Jij bent bereid op stap te gaan om het nieuws te hálen

Je komt te werken op een Redactie, waarbij je samenwerkt met andere vrijwilligers en professionals. Je bent altijd met z’n tweeën. Je dag kan er als volgt uitzien: ‘s ochtends maak je een nieuwsbulletin van de belangrijkste onderwerpen voor de radio. Je leest, belt en speurt naar nieuws in je eigen netwerk en alles wat voorhanden is. Je klimt makkelijk in de telefoon en belt belanghebbenden om de feiten te checken, waarna je een artikel plaatst op de website. Het kan zomaar dat je er dan ’s middags op uittrekt met een cameraman om verhelderende videocontent bij je artikel te leveren. En uiteraard maak je met regelmaat updates van het nieuwsbulletin op de radio gedurende de dag.

Je kunt bij deze uitdagende vrijwilligersfunctie rekenen op begeleiding door enthousiaste professionals, die het klappen van de zweep in de journalistiek kennen. Wellicht een eerste stap of een volgende voor jou in de mediawereld?

Je kunt jouw schriftelijke reactie met motivatie sturen aan m.brohet@rtvarnhem.nl. De gesprekken plannen we in augustus. We houden uiteraard rekening met de vakantieperiode.

Deel deze pagina: