Live Live

Schietpartij in Rijkerswoerd, politie zoekt met man en macht naar daders

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 17:47

Schietpartij in Rijkerswoerd, politie zoekt met man en macht naar daders

Bij een schietpartij bij hondentrimsalon Perro aan de Corrie Tendeloostraat in Rijkerswoerd is maandag rond 14.30 uur een gewonde gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

De politie is op zoek naar een of twee daders. Die zijn gevlucht. Een van de daders is een getinte man met een gezet postuur.

'Ziet u de daders lopen, niet zelf benaderen maar direct 112 bellen', meldt de politie op Facebook. Er wordt in de zoektocht naar de verdachten onder meer een politiehelikopter ingezet. Ook wordt gebruik gemaakt van een speurhond. 


Volgens een verslaggever ter plaatse zijn er zo'n tien politiewagens bezig met een zoekactie. Auto's die de wijk uitrijden, worden gecontroleerd. 'Niet allemaal. Maar sommige worden er uitgeplukt', vertelt de verslaggever.

Enkele scholen in de buurt kregen na het schietincident van de politie het advies de leerlingen even binnen te houden. Het ging onder meer om de Lea Dasbergschool. Rond 15.00 uur was dat niet meer nodig.

Mensen uit de buurt reageren geschrokken. 'We wonen in een heel rustige buurt', vertelt een man. 'Ik sta er verbaasd van. Het komt steeds dichterbij.'

Ook een vrouw vertelt dat het een rustige buurt is. Toch staat ze niet er echt van te kijken. 'Het is wel een beetje de realiteit van tegenwoordig. Maar, nee, ik vind het niet prettig.'

 

Bron: Omroep Gelderland | Foto: Timo Bouwman - Persbureau Heitink

Deel deze pagina: