Live Live

Scholieren uit Arnhem winnen UNICEF Debattoernooi

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 09:53

Scholieren uit Arnhem winnen UNICEF Debattoernooi

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium uit Arnhem hebben zondag het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi gewonnen. Ruim 250 scholieren uit heel Nederland gingen met elkaar in debat over diverse kinderrechtenthema’s.

UNICEF Nederland heeft het toernooi georganiseerd, samen met Stichting Nederlands Debat Instituut. Samen met zeven andere teams doen de jongeren uit Arnhem mee aan de debatfinale met Kamerleden op Kleine Prinsjesdag.

Het debattoernooi vond ook plaats op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Maar liefst 45 leerlingenteams gingen met elkaar de woordenwedstrijd aan over de positie van kinderen wanneer hun ouders scheiden. Maar ook­­­ over onderwerpen zoals kinderarbeid en privacy. Alle teams debatteerden drie rondes waaruit 8 winnende teams naar voren kwamen.

Alle winnende teams krijgen een uitgebreide debattraining in de aanloop naar Kleine Prinsjesdag op 13 september in de Haagse Ridderzaal. 

Leerlingen leren tijdens het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi en de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd over het belang van kinderrechten. Hierdoor kunnen zij beter opkomen voor hun rechten én die van anderen. UNICEF heeft als doel, in opdracht van de VN, dat alle kinderen in Nederland weten en begrijpen wat hun rechten zijn.

Fotocredit: UNICEF/Guus Schoonewille

Deel deze pagina: