Live Live

Slachtoffer Malburgen 12-jarige jongen, politie gaat uit van misdrijf

Gepubliceerd: Zondag 23 december 2018 12:28

Slachtoffer Malburgen 12-jarige jongen, politie gaat uit van misdrijf

Het slachtoffer dat zaterdagmorgen in een woning aan de Dragonstraat in Malburgen is gevonden, is een 12-jarige jongen. De aangehouden 40-jarige man is zijn vader. Dat heeft de politie zondagmorgen bevestigd.

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

Na een melding troffen agenten zaterdagmorgen een geëmotioneerde man aan op de Graslaan, enkele straten verder. De 40-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning vonden agenten het lichaam van zijn 12-jarige zoon.

In en om de woning is zaterdag lange tijd onderzoek gedaan. Daarbij werd onder andere een drone ingezet. De politie heeft met verschillende getuigen gesproken. Als er mensen zijn die meer weten over deze zaak maar nog niet met de politie hebben gesproken, dan worden die gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900- 8844.

De politie is vrijdagavond twee keer naar de woning gegaan na een melding. De eerste keer troffen de agenten de man aan, maar was er geen sprake van een situatie waarop ingegrepen moest worden. De tweede keer zagen de agenten niemand. Een poging om te achterhalen waar de bewoner en de kinderen zich bevonden, heeft niet toen tot resultaat geleid.

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft zondag aan het eind van de middag gereageerd via Twitter. Hij spreekt van een familiedrama.

Deel deze pagina: