Live Live

Snelweg A12 bij IJsselbrug weer helemaal open

Gepubliceerd: Zaterdag 08 september 2018 11:09

Snelweg A12 bij IJsselbrug weer helemaal open

Alle rijbanen van de snelweg A12 tussen Arnhem en Duiven zijn weer helemaal open. De inspecties aan de IJsselbrug zijn afgerond, meldt Rijkswaterstaat zaterdagochtend. De oorzaak van een vreemd geluid is gevonden en verholpen.

De wegbeheerder sloot de A12 richting Duitsland maandag deels af omdat er een vreemd tikkend geluid was waargenomen bij de IJsselbrug. Dat had te maken met de manier waarop de verbindingsplaten van de stalen brug aan elkaar zijn gemaakt. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn die verbindingen deze week aangepast.

In de nacht van vrijdag op zaterdag reden twee zware vrachtwagens bij wijze van test over de brug. Onderzoeksinstituut TNO was ook aanwezig om metingen te doen. De test gaf aan dat het geluid was verdwenen en de gekozen oplossing dus werkt. Daarop gaf de wegbeheerder de brug zaterdagochtend rond 06.45 uur weer helemaal vrij voor verkeer.

Het verkeer rond Arnhem had de hele week flink last van de gedeeltelijke afsluiting van de A12. Vooral op de N325 (Pleijroute) en op het Velperbroekcircuit stonden automobilisten flink in de file. Op andere wegen ontstond veel sluipverkeer. Met omleidingen probeerde de ANWB het verkeer richting Duitsland om de A12 heen te loodsen.

 
Bron: Omroep Gelderland, Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: