Live Live

Sonsbeekkwartier wil niet betaald parkeren

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 17:03

Sonsbeekkwartier wil niet betaald parkeren

Gemeente Arnhem heeft onder inwoners van het Sonsbeekkwartier een enquête gehouden. Donderdag is bekend geworden dat ruim 84 procent van de ondervraagden tegen het invoeren van betaald parkeren is.

Maar wat betekent de uitslag van deze enquête? Omdat een overgrote meerderheid tegen betaald parkeren stemt, gaat dit plan niet door. Gemeente Arnhem wil fysieke maatregelen, zoals bloembakken, om fout parkeren zoveel mogelijk tegen te gaan. De handhaving zal blijven hoe hij nu is: er wordt actie ondernomen op basis van meldingen of doorstroming die in het geding is. 

De gemeente weet nog niet hoe het nu verder moet met het Sickeszplein en hoe ze het parkeren op eigen terrein beter kunnen organiseren. Gemeente Arnhem wil bewonersoverleg over hoe ze de wijk kunnen betrekken bij de fysieke maatregelen.

Bewoners van het Sonsbeekkwartier lieten zich in november uitbundig horen over het parkeerprobleem waar zij mee kampten. Bewoners konden hun auto nergens kwijt en velen parkeerden verkeerd. Er moest meer handhaving komen, vonden zij. Gemeente Arnhem had een andere oplossing, namelijk betaald parkeren in de wijk.

Deel deze pagina: