Live Live

Speelstoet in Arnhem zoekt nieuwe vrijwilligers

Gepubliceerd: Maandag 28 januari 2019 16:19

Speelstoet in Arnhem zoekt nieuwe vrijwilligers

Speelstoet in Arnhem is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Drie maal per jaar kunnen kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben bij hen tweedehands speelgoed uitkiezen.

‘Speelstoet is een stichting waarbij vrijwilligers speelgoed inzamelen van bijvoorbeeld bedrijven of winkels. Arnhemmers zelf kunnen ook oud speelgoed naar ons toe brengen. Het speelgoed wordt schoongemaakt, ingepakt en nagekeken door cliënten van zorggroep Siza. Vrijwilligers zorgen vervolgens dat de spullen in de uitgiftewinkeltjes liggen. De uitgiftepunten zijn bedoeld voor gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ze moeten hun Gelrepas laten zien en krijgen dan een strippenkaart, waarmee ze vier keer per jaar mogen komen’’, vertelt Anneke Gerritsen, secretaris bestuur van Speelstoet.

In Arnhem hebben we twee mobiele punten, waarmee we naar klanten komen die niet naar de winkels kunnen komen, die een keer in de twee maanden open zijn. Ook hebben punten met een eigen winkeltje, waar ook vrijwilligers werken overdag. Deze zijn één woensdagmiddag in de maand open. Vanaf 6 februari gaat Speelstoet weer van start met het uitdelen van speelgoed.

Deel deze pagina: