Live Live

Spijkerkwartier mag meedenken

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 14:26

Spijkerkwartier mag meedenken

Er wordt een peiling onder mensen uit het Spijkerkwartier gehouden. Wijkbewoners boven de zestien jaar krijgen hiermee de mogelijkheid om aan te geven wat ze wel en niet belangrijk vinden aan het stadsdeel. Morgen krijgen inwoners van de buurt een uitnodiging om hun mening te delen. In dit verzoek staat de website waarop bewoners de peiling kunnen invullen, zowel anoniem als bekend. Als mensen liever op een schriftelijke manier hun mening delen, kan dat ook aanstaande zaterdag in buurtcentrum De Lommerd.

Morgen krijgen inwoners van de buurt een uitnodiging om hun mening te delen. In dit verzoek staat de website waarop bewoners de peiling kunnen invullen, zowel anoniem als bekend. Als mensen liever op een schriftelijke manier hun mening delen, kan dat ook aanstaande zaterdag in buurtcentrum De Lommerd.

Rudolf Beijerman , woordvoerder van werkgroep VanBuurtenWeten, zegt in de radio-uitzending Arnhem Aktueel van RTV-Arnhem dat mensen meer regie in hun wijk willen. “Iedereen krijgt nu de gelegenheid om mee te denken. Hiermee horen we wat wel en niet belangrijk wordt gevonden volgens bewoners”.

In de survey krijgen deelnemers honderd punten die ze kunnen verdelen over vijftien thema’s. Voorbeelden van deze onderwerpen zijn het aanzien van de wijk, betaalbare voorzieningen, communicatie en duurzaamheid. “Dit initiatief geeft hopelijk iedereen het gevoel dat ze erbij horen. Ik wil dat mensen denken: ‘daar wil ik aan meedoen’”, zegt Beijerman.

De SpijkerPeil zal van 12 december van start gaan en tot 19 december duren. Begin januari zal de uitslag bekend worden gemaakt. Hiermee wil VanBuurtenWeten naar de gemeente of andere ondernemers. “Wie weet zijn er wel andere wijken die hetzelfde willen doen. Dit zou een mooi begin van een wijkdemocratie zijn”.

Foto: Erik Vos

Deel deze pagina: