Live Live

Stage lopen bij RTV-Arnhem

Gepubliceerd: Dinsdag 03 oktober 2017 00:21

Bij RTV Arnhem, de lokale omroep voor Arnhem, kun je op verschillende vakgebieden stage lopen. Via radio, tv, internet en social media houden wij de Arnhemmers op de hoogte van wat er speelt in hun stad. Daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

Voor de stageperiode 2018/2019 hebben wij de volgende stageplekken beschikbaar:
 

 
Stagiair(e) journalistiek Radio/Televisie/Internet
Voor deze functie zoeken we een stagiair op WO/HBO-niveau die aan de slag wil op onze bureauredactie. Op deze redactie bereiden we radio- en tv-uitzendingen voor. Verder maken we hier de berichten voor onze website, tekst-tv en sociale media. Het gaat voornamelijk om nieuws met een lokaal, Arnhems karakter.
 
Functie-omschrijving:
Je werkt samen met onze professionals, vrijwilligers en andere stagiairs op onze bureauredactie. Jij helpt mee met het vinden en selecteren van nieuws voor onze dagelijkse nieuwsuitzendingen en andere uitingen. Je draagt bij aan nieuwsbulletins voor de radio en voice-overs voor tv. Je neemt contact op met nieuwsbronnen. Daarnaast schrijf je korte nieuwsberichten. 
 
Wat verwachten wij van je?

  • Je volgt een opleiding journalistiek of iets vergelijkbaars op HBO- of WO-niveau.
  • Je hebt affiniteit met radio, tv, internet en social meda.
  • Je bent stressbestendig en wordt niet bang van een deadline.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je bent breed inzetbaar voor een vast aantal uren per week voor ten minste drie maanden.
Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een prae.
Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mailbericht naar: m.brohet@rtvarnhem.nl. Indien mogelijk is het fijn als je teksten of andere journalistieke producties mee kunt zenden.
 
 
 

Voor dit stageseizoen zijn alle plaatsen vergeven, maar voor de stageperiode 2019 (Februari t/m Juni) hebben we de volgende stageplekken beschikbaar:

Stagiair(e) camera en editing / AV-Specialist:
Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) die aan de slag gaat als cameraman en editor voor onder meer onze dagelijkse nieuwsuitzendingen.

Functieomschrijving:
Je werkt samen met de profesionals en andere stagiair(e)s binnen ons bedrijf aan onder meer de dagelijkse nieuwsuitzendingen en producties. Zowel zelfstandig als samen met een verslaggever ga je op pad in Arnhem om verslag te doen van het laatste nieuws. Je maakt gave beelden en monteert die af in Adobe Premiere.

Je hebt technisch inzicht, bent op de hoogte van de basistechnieken voor montage en camera en zal voor een groot deel zelfstandig werken.

Wij vragen:
- dat je flexibel, oplossingsgericht, stressbestendig en secuur bent en zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig.
- dat je een opleiding volgt op MBO of HBO-niveau in deze specifieke AV-specialist richting.
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 5 maanden.

Het hebben van een (scooter)-rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pre.

Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mail naar: m.brohet@rtvarnhem.nl met je motivatie en een link naar een beeldopname die je al eens eerder hebt gemaakt.

Voor deze stageplaatsen selecteren we ruim voor aanvang al de twee kandidaten middels een aantal voorrondes. 
 

Stagiair(e)  camjo / verslaggever:
Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) die graag voor de camera staat, verslag doet van ontwikkelingen in Arnhem en zelfstandig een TV-item kan aanleveren.

Functie-omschrijving:
Je werkt samen met de profesionals en andere stagiair(e)s binnen ons bedrijf en maakt als camjo / journalist items voor ons nieuwsprogramma. Je gaat (evt. samen met een cameraman) op pad. Doet stand-ups, maakt voxpops, interviews of reportages voor onze dagelijkse nieuwsuitzending. Je staat dus graag voor de camera, maar soms ook erachter en je beschikt over de capaciteit om een opgenomen reportage zelfstandig af te monteren in Premiere tot een nieuwsitem.

Wij vragen:
- dat je bekend bent met Adobe Premiere CC en AfterEffects
- dat je flexibel, stressbestendig en secuur bent en zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig.
- dat je een opleiding volgt op MBO of HBO-niveau in deze richting.
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 5 maanden.
 
Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pre.
Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mail naar: m.brohet@rtvarnhem.nl met je motivatie en een link naar een reportage, voxpop of stand-up, waarin je zelf in beeld te zien bent, die je al eens eerder hebt gemaakt.

Deel deze pagina: