Live Live

Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal

Gepubliceerd: Dinsdag 27 augustus 2019 13:43

Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal

De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca start aankomende maandag 26 aug. Wethouder Roeland van der Zee zet dan een ceremoniële hei-installatie in werking een slaat zo de officiële eerste paal.

Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2020 wordt opgeleverd. Daarmee krijgt dit deel van Arnhem Centraal een intiemere en levendigere uitstraling, met aan beide zijden van de Oude Stationsstraat winkels en horeca. 

Van der Zee is blij dat het stationsgebied nu zijn voltooiing nadert. "Dit draagt echt bij aan een gastvrije stad. Je loopt straks vanaf het station door een mooi gebied zo richting stadscentrum." 

Op de bouwkavel, achter Pathe en Luxor Live komt een Ibis Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units (onder Novum Hospitality). Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, zoals ook in de rest van het stationsgebied. 

Het gebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten en sluit naadloos aan bij de andere gebouwen in het gebied. Er worden bij de bouw nadrukkelijk geen ‘oude’ gebouwen gesloopt.

Om de bouwplaats heen staat een schutting waar sinds vorige week vijf verhalen zijn afgebeeld, die iconisch zijn voor de wederopbouw van de stad. Zo heeft het gebied al tijdens de bouw een mooiere uitstraling.

Deel deze pagina: