Live Live

Stemmen? Maak van uw stem een uitje!

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 10:41

Stemmen? Maak van uw stem een uitje!

Stemmen in Oosterse sferen, in een Oud-Hollandse molen of tussen de dieren? In Arnhem kan dat. RTV Arnhem zocht vier bijzondere stembureaus uit.

Voor wie het is vergeten: het is woensdag verkiezingsdag. Iedereen kan stemmen op zijn favoriete vertegenwoordiger in de Provinciale Staten of het Waterschap. U kunt ervoor kiezen gewoon naar het buurthuis of de school om de hoek te gaan. Maar u kunt ook naar een bijzondere locatie gaan. Maak van uw stem een uitje!


1. Huis der Provincie

Waar stemmen we vandaag op de eerste plaats voor? Voor de Provinciale Staten. En waar vergaderen die? Juist, in het Provinciehuis! Arnhem is provinciehoofdstad, dus wij kunnen onze stem uitbrengen op een plek waar datgene gebeurt waarvoor we stemmen. Daarnaast is het Huis der Provincie ook nog eens een bijzonder, monumentaal gebouw.

Adres: Markt 11

2. Bizar Bazar

Al jarenlang is het mogelijk om te stemmen in de Lutherse kerk in de Spoorhoek. Het gebouw uit 1898 is inmiddels geen godshuis meer, maar een bijzondere horeca-gelegenheid: de Bizar Bazar. Dit is een hotel-restaurant met een Arabisch tintje. Stemmen kan dus hier in min of meer Oosterse sferen.

Adres: Spoorwegstraat 10

3. Zorgboerderij De Kroon

Zorgboerderij De Kroon is de plek waar bewoners van De Laar elkaar ontmoeten. Daarnaast doet het ook dienst als kinderboerderij. Wat is er nou gezelliger dan stemmen tussen de dieren? Bovendien kunt u er na het stemmen rustig een kopje koffie drinken.

Adres: Randweg 2

4. Molen Klarendal

De molen in Klarendal heet toevallig ook De Kroon. Het wijkicoon kan voor veel dingen worden gebruikt, hebben de Klarendallers in de loop van de tijd laten zien. Vandaag is het rijksmonument dus als in gebruik als stembureau. Wat is Hollandser dan stemmen in een molen?

Adres: Klarendalseweg 82

De stemlokalen zijn woensdag open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Stemmen kan overal binnen uw eigen gemeente. 
Deel deze pagina: