Live Live

Test: basisschool Kunstrijk topper in Arnhem

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 22:10

Test: basisschool Kunstrijk topper in Arnhem

Kunstrijk in Klarendal mag zich volgens de Scholentest van RTL Nieuws de beste basisschool van Arnhem noemen. De school aan het Kazerneplein heeft een 7,9 gescoord in de test. De Arnhemse Schoolvereniging aan de Brugstraat haalt in dezelfde test een magere 5,3 en komt in Arnhem als minste uit de bus.

De onderzoekers van RTL hebben de Cito-scores van de scholen vergeleken en de rapporten van de inspectie ingezien. Op basis daarvan zijn ze op de cijfers uitgekomen. Op de Arnhemse Schoolvereniging na scoren alle scholen in Arnhem een voldoende. Alleen de Pythagorasschool in Rijkerswoerd heeft geen punt vanwege het ontbreken van een inspectierapport.

Basisschool 't Panorama op de Hoogkamp is de op een na beste school van de stad en scoort een 7,8 in de test. Drie scholen delen met een 7,6 de derde plaats. Dat zijn openbare school Het Mozaïek in Malburgen, Islamitische Basisschool Ibn-I Sina op Klarendal en de christelijke J.F Kennedyschool (Presikhaaf).

Uit het onderzoek van RTL blijkt dat basisscholen buiten de stad het beter doen dan in steden. Over het algemeen halen reformatorische en islamitische basisscholen gemiddeld een hoger cijfer dan de rest.
In totaal zijn 6.382 scholen meegenomen in het onderzoek, waarvan 48 in Arnhem. Deel deze pagina: