Live Live

Tieners voor rechter om mishandeling Ronnie en Jasper

Maandag 26 maart 2018 09:25

Tieners voor rechter om mishandeling Ronnie en Jasper

Vier jongens die ervan verdacht worden dat zij Jasper en Ronnie uit Arnhem in elkaar geslagen hebben, staan vandaag voor de rechter. Op 2 april vorig jaar zou een groepje jongens van tussen de 14 en 17 jaar het homostel mishandeld hebben op de Nelson Mandelabrug in Arnhem.

Omdat de verdachten minderjarig zijn, is er niet veel bekend over waar de jongens precies van verdacht worden. De zaak wordt namelijk achter gesloten deuren behandeld. Volgens de advocaat van een van de verdachten, worden de jongens alleen verdacht van openlijke geweldpleging. Of de jongens ook verdacht worden van homohaat is onduidelijk.

Bij de mishandeling was nog een jongen betrokken. Deze vijfde verdachte, de jongste, wordt niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

'We kijken erg uit naar de rechtszaak', vertelt Jasper voorafgaand aan Omroep Gelderland. 'We willen graag dat ze berecht worden voor wat ze Ronnie hebben aangedaan. Maar ik denk ook dat het een zware, emotionele dag wordt.'

De zaak zorgde voor veel verontwaardiging in Nederland en daarbuiten, omdat er volgens de slachtoffers sprake is van homohaat. 'Ze riepen homo en flikker, dat hebben we toen ook verklaard', zegt Jasper daarover. Volgens de mannen is Ronnie zijn tanden kwijtgeraakt door een klap met een betonschaar.

Nadat zij op Facebook vertelden wat hen was overkomen, deelden in heel Nederland mannen foto's op sociale media waarbij zij hand in hand staan met andere mannen. Enkele dagen na de mishandeling werd een manifestatie tegen homohaat georganiseerd in Arnhem waar ruim 2000 man op af kwam. 

 
Bron: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: