Live Live

Tot 7 maanden cel voor brute mishandeling badmeesters

Gepubliceerd: Dinsdag 16 april 2019 14:39

Tot 7 maanden cel voor brute mishandeling badmeesters

Drie mannen van 20 en 22 en een 21-jarige vrouw uit Arnhem zijn dinsdag veroordeeld voor het mishandelen van een badmeester in Zwembad Klarenbeek in hun woonplaats afgelopen zomer. De opgelegde gevangenisstraffen variëren van 4 tot 7 maanden. Ook moeten ze schadevergoedingen betalen.

Op 27 juli grepen de vier de 20-jarige badmeester. Volgens de rechtbank pakten ze hem bij de keel en drukten ze hem tegen een muurtje. Daarna werd hij geslagen en geschopt tegen zijn lichaam en hoofd. Ook zijn vader, die ook als badmeester aan het werk was, werd door een van de vier afgetuigd.

De twee badmeesters hadden de groep rond sluitingstijd gevraagd het zwembad te verlaten en dat was blijkbaar de aanleiding voor het geweld. De vader liep onder meer ernstig letsel op aan zijn kaak.

De zoon kneusde onder andere zijn ribben. Het jongste slachtoffer vertelde twee weken geleden in de rechtszaal over zijn burn-out, waardoor hij lange tijd niet als badmeester kon werken. Ook zegt hij nog steeds te kampen met angststoornissen.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem reageerde vorig jaar furieus op het incident: 'Hou je laffe poten thuis', schreef hij destijds op Twitter. De advocaten van de verdachten vonden dat hij, de politie en het OM de zaak hebben opgeblazen en eisten vrijspraak voor poging tot doodslag. Daar gaat de rechter dus niet in mee.De straffen vallen lager uit dan de eis van de officier van justitie, want die vroeg twee weken geleden om celstraffen variërend van 2,5 jaar tot 14 maanden voor poging tot doodslag. De rechter vindt op zijn hoogst poging tot zware mishandeling bewezen.

 

Bron: Omroep Gelderland - Foto ter illustratie

Deel deze pagina: