Live Live

Twee nieuwe torens bij station Arnhem Centraal

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 15:07

Twee nieuwe torens bij station Arnhem Centraal

Er komen twee nieuwe torens bij station Arnhem Centraal. ABC Planontwikkeling uit Arnhem wil er een 'microstad' gaan bouwen met horeca, kantoren, flexplekken en 30 tot 60 woningen. De contracten met grondeigenaar NS worden woensdag getekend.

 
De torens komen tussen de Park- en Rijntoren en de megabioscoop van Pathé en worden 50 en 30 meter hoog. Het is bedoeling dat de gebouwen begin 2022 klaar zijn.

Het project heet Podium 26 en biedt ongeveer 15.000 vierkante meter vloeroppervlakte. De woningen komen op de bovenste etages. De gebouwen krijgen een duurzaam systeem voor het opwekken van energie, plus een groen dak. Ook komen er diverse voorzieningen voor ontspanning, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte en een body & mind-concept.
 
Het ontwerp van de toren en het interieur zijn volgens de architecten geïnspireerd door modestad Arnhem, modeacademie ArtEZ en Museum Arnhem.

Voorzitter Piet van Dijk van de Vereniging Stadsschoon Arnhem noemt de plannen 'imposant'. 'Het bestemmingsplan staat het natuurlijk toe, er rest ons weinig dan het te accepteren. Of ik het mooi vind, is een ander punt. De twee andere torens hebben al het uitzicht vanuit Park Sonsbeek verknoeid. De skyline krijgt nu meer een functie, misschien is het wat', stelt Van Dijk.


Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) is blij met de komst van de nieuwe torens. 'We zijn er gelukkig mee. Er is ruimte voor ondernemers. En het is naast het station, dus komt er weinig verkeersproblematiek', stelt woordvoerster Anja de Weerd.
 
Bron: Omroep Gelderland - Afbeelding: ABC Planontwikkeling

Deel deze pagina: