Live Live

Uitlatingen GroenLinks lid ongepast

Gepubliceerd: Maandag 08 juli 2019 11:16

Uitlatingen GroenLinks lid ongepast

GroenLinks Arnhem distantieert zich van de Facebook post van Groenlinks lid Alireza Taimurizadeh, waarin hij Israël met de SS vergelijkt. De partij noemt deze uitlatingen “onacceptabel”. Alireza zou het daarmee eens zijn. GroenLinks wil ook met hem “in gesprek” hierover. Het is niet de enige uitlating waarin Alireza Israël koppelt aan nazi’s.

Woensdagavond plaatse Alireza Taimurizadeh een artikel van de Israëlische Krant Haaretz met daaraan gekoppeld zijn eigen tekst met referenties aan de Holocaust, "afkoopsom van 6 miljoen levens", en het beruchte paramilitaire organisatie van de Nationaal socialisten, de SS, die medeplichtig was aan de Holocaust, de massamoord op 6 miljoen Europese Joden. Ook noemde hij Israël een land waar een Jood zich voor schaamt.

Dit bracht nogal wat commotie te weeg op Facebook. Ronny Naftaniel, voorzitter van de adviesraad van het Joods Humanitair fonds en oud-voorzitter van het CIDI noemde de opmerkingen van Taimurizadeh zondagavond een foute uitlating en vroeg om een reactie van GroenLinks. Ook Sabine Andeweg, fractievoorzitter van D66 is verontwaardigd; "Wat een vreselijke reactie van de (ex??) campagneleider van GroenLinks over de 6 miljoen vermoorde joden." "Heb zelf een paar jaar in Israël gewoond. Dit soort reacties van mensen vind ik verwerpelijk." "Hoe durf je de slachtoffers van de Shoa hiervoor te misbruiken."

Het bestuur van GroenLinks Arnhem gaf de volgende verklaring af: 'Alireza is al anderhalf jaar geen campagneleider meer en heeft geen enkele functie of rol binnen GroenLinks. Verder willen we het bij de verklaring van gisteren laten. Die geeft aan dat GroenLinks Arnhem gisteren actie heeft ondernomen en de post onacceptabel vindt.'

Inmiddels heeft Alireza Taimurizadeh zijn Facebook post van zijn Facebook pagina verwijderd.

Deel deze pagina: