Live Live

Uren in de rij voor chocola; het is weer brokkendag!

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 12:32

Uren in de rij voor chocola; het is weer brokkendag!

De eerste klant stond al sinds kwart voor vier vanochtend te wachten en ook vanmiddag staat er nog een behoorlijke rij voor chocolaterie Mousset. Vandaag is het namelijk 6 december en dat betekent voor deze mensen maar één ding: het is weer brokkendag.

Uren in de kou en de regen wachten op chocola, je moet er maar zin in hebben. Toch staat er elk jaar weer een lange rij als de chocolaterie alle overgebleven Sinterklaaschocolade voor een prikkie verkoopt. Ook dit jaar loopt de 59e editie van de dag goed en dat is mede dankzij de vaste groep mensen die elk jaar als traditie naar Arnhem komen.

Veel mensen staan met lijstjes in de hand die ze van kinderen, moeders en vriendinnen hebben meegekregen en lopen met grote zakken vol chocolade weer de winkel uit. Een groep is zelfs uit Rheden komen fietsen om samen in de rij te gaan staan.

Theo Gerrits, eigenaar van de chocolaterie, ziet dat de traditie in stand wordt gehouden. "Elk jaar zien we, zo bij de eerste vijftig, dezelfde groep mensen in de rij staan. Die kennen elkaar ook allemaal en zien elkaar één keer in het jaar, bij brokkendag!"

Brokkendag gaat vandaag door tot alle chocola op is, dus wees er snel bij.

Deel deze pagina: