Live Live

UWV: aantal WW-uitkeringen daalt weer

Gepubliceerd: Zaterdag 23 maart 2019 15:10

UWV: aantal WW-uitkeringen daalt weer

Het aantal WW-uitkeringen is in Midden-Gelderland in februari gedaald tot iets meer dan 6,5 duizend. Daarmee wordt volgens het UWV de dalende lijn van 2018 weer opgepakt. Het aantal WW-uitkeringen ligt nu lager dan vorige maand en ook lager dan een jaar geleden.

 

Het aandeel WW-uitkeringen in de beroepsbevolking is nog maar 3,2 procent, maar dat is volgens de uitkeringsinstantie wel hoger dan gemiddeld in Gelderland en landelijk.

In januari nam het aantal WW-uitkeringen in Arnhem en omgeving nog toe. "Dit was voor het eerst sinds maanden en kwam vooral doordat er in deze tijd van het jaar in sommige sectoren minder werk is", aldus een UWV-woordvoerder. 

In februari daalde het aantal WW-uitkeringen in Midden-Gelderland met 2,5 procent naar 6.551. "Daarmee is de stijging van januari niet meteen teruggedraaid, maar wordt wel de dalende lijn weer opgepakt."

Vergeleken met een jaar geleden is de WW in Arnhem en de regio 18,4 procent lager. Daarmee daalde de WW in deze regio over de afgelopen 12 maanden sterker dan het landelijk gemiddelde van 17 procent.

Door de daling van het aantal WW-uitkeringen is ook het WW-percentage (aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking) in Midden-Gelderland gedaald. Eind februari 2018 bedroeg het WW-percentage in Midden-Gelderland nog 3,9 procent, nu is dat 3,2 procent.

Dat is het hoogste WW-percentage van alle Gelderse arbeidsmarktregio’s en ligt ook net boven het landelijk gemiddelde van 3 procent. Hoeveel mensen weer aan het werk komen en hoeveel er in een andere uitkering zoals de bijstand terecht komt, meldt het UWV niet.

Foto: Mystic Mabel (CC)

Deel deze pagina: