Live Live

Vader omgebrachte Bekiro (12) blijft vastzitten

Gepubliceerd: Vrijdag 04 januari 2019 10:50

Vader omgebrachte Bekiro (12) blijft vastzitten

De Arnhemse vader die ervan wordt verdacht dat hij zijn 12-jarige zoon Bekiro heeft vermoord, blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten.

De 12-jarige Bekiro werd zaterdag 22 december doodgestoken in een woning aan de Dragonstraat in Arnhem. Kort daarna hield de politie de 40-jarige vader van de jongen aan. De man was op dat moment hevig geëmotioneerd en zat in elkaar gezakt op de hoek van de Graslaan toen agenten hem aantroffen.

De man is na zijn aanhouding naar het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen gebracht, omdat er zorgen waren over zijn psychische gesteldheid. Bronnen melden dat hij in een psychose zat als gevolg van drugsmisbruik.

Omwonenden, kennissen en klasgenoten reageerden geschokt op de gebeurtenissen in de Arnhemse wijk Malburgen. In de buurt werden kaarsjes aangestoken, de moskee hield een herdenkingsbijeenkomst en ook burgemeester Marcouch sprak zijn medeleven uit. Volgens hem 'rouwt heel Arnhem mee'.

Bekenden organiseren zaterdagavond 5 januari een stille tocht voor Bekiro. Daar worden zo'n 200 mensen verwacht. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. De stille tocht zaterdag start op het Kleefseplein waar Bekiro eerder woonde en eindigt bij de woning aan de Dragonstraat.

De organisatie vraagt op een speciale Facebookpagina mensen een witte of babyblauwe ballon mee te nemen. De bedoeling is om die daar los te laten. 

 
Bron en foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: