Live Live

Van Wolfswinkel schiet FC Basel voorbij Vitesse in blessuretijd

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 22:41

Van Wolfswinkel schiet FC Basel voorbij Vitesse in blessuretijd

Uitgerekend Ricky van Wolfswinkel heeft FC Basel donderdagavond de 0-1 overwinning bezorgd op Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. De spits, vorig seizoen verkocht aan de Zwitsers, maakte in blessuretijd de enige treffer.

Vitesse begon voortvarend aan het duel tegen FC Basel en werd al in de eerste minuten direct gevaarlijk. Matavz had na een minuut spelen al een grote kans op de 1-0 en kreeg ook later in de eerste helft mogelijkheden. Aan de andere kant zette Basel daar pas na ruim een half uur spelen wat tegenover: Albian Ajeti kwam voorbij doelman Eduardo maar schoot in het zijnet.
 
FC Basel kwam na rust beter uit de kleedkamer, maar grote mogelijkheden leverde dat niet op. Pas halverwege de tweede helft kreeg Van Wolfswinkel een goede kans op de 0-1. Vitesse, dat al snel weer grip op de wedstrijd had gekregen, creëerde ook weinig. Uiteindelijk was het in de 93e minuut Van Wolfswinkel die na een pass van Zuffi de 0-1 kon binnenschieten.
 
Volgende week donderdag staat de return in Basel op het programma. Als Vitesse over deze twee wedstrijden de sterkste is, komt de laatste tegenstander in de play-offs voor de poulefase van de Europa League uit de wedstrijd tussen Apollon Limassol en Dinamo Brest. De Cyprioten wonnen de eerste wedstrijd donderdagavond met 4-0.

Deel deze pagina: